Научната фантастика рано или късно става реалност. Такъв е и примерът

...
Научната фантастика рано или късно става реалност. Такъв е и примерът
Коментари Харесай

Фантастиката става реалност: Управляваме компютри само с мисъл

Научната фантастика рано или късно става действителност. Такъв е и образецът със стартъп компанията CTRL-Labs, която е измислила по какъв начин да управляваме компютъра си единствено със силата на мисълта. Иновативната технология незабавно е попаднала под зоркото око на Фейсбук, който разгласи, че има намерение да закупи нововъведението, оповестява Bloomberg.

Сумата на договорката не е ясна към момента, само че съгласно източници на изданието тя ще коства на Фейсбук от 500 милиона до 1 милиард $.

Какво е известно до този миг за чудноватата технология?  CTRL-Labs са изработили гривна, която разчита сигнали, постъпили непосредствено от мозъка на човек. Технологията разрешава да бъде напечатан текст без помощта на клавиатура. Според вице-президентa на Фейсбук „ мислещата “ гривна ще може да се вкара сполучливо и в смарт телефоните.

Гривните от бъдещето ще могат да се употребяват дружно с очила за виртуална действителност, което ще разреши на бъдещето човечество да ръководи компютри без помощта на мишки и клавиатури.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР